La Duquesa og Område

 

La Duquesa finder du mellem Marbella og Gibraltar. Byen byder på et lille havneområde med hyggelige cafeér, barer, butikker og restauranter.

 

Det er en charmerende og autentisk oase langt væk fra støj og storbyslarm, hvilket man ofte forbinder med Costa del Sol. Den flotte sandstrand har det blå flag, og stranden ligger væk fra vejen, så det er roligt og sikkert for børnefamilier.

 

La Duquesa har året rundt et moderat klima og der er mere dn 300 solskinstimer om året.

 

 

Den gennemsnits temperatur:
Jan 16°, Feb 17°, Mar 20°, Apr 22°, Maj 26°, Jun 29°, Jul 32°, Aug 32°, Sep 30°, Oct 25°, Nov 21°, Dec 17°

 

La Duquesa Havn
Her findes mange skønne og forskellige restauranter og forretninger samt barer og diskotek. I havnen er der også mulighed for at leje en båd, eller at komme på fisketur på havet.

 

Estepona Havn
Ligger 10 minutters kørsel væk. Her findes et stort udvalg af restauranter, forretninger og legepladser til børn. I marinaen er der masser af liv efter mørkets frembrud, hvor der er masser af barer og natklubber. Hver søndag er der marked, hvor alle former for souvenirs kan købes.

 

Puerto Banús Marina
Kan nåes ved 25 minutters kørsel. Her skibene er på størrelse med færger og her bilerne er prydet med de “rigtige” emblemer. Det er også her de eksklusive og luksuriøse forretninger ligger, så hvis der står shopping på programmet, er det vigtigt at huske den store pung.

 

Serværdigheder:

Casares
14 km ind i landet ligger den smukke hvide bjerglandsby Casares med en gammel borg og udsigt ud over havet. Her føles det som om tiden står stille, og er klart et besøg værd. Nyd en dejlig tapas på taget af restauranten på det lokale torv eller besøg en af de mange spændende restauranter på vejen op mod Casares.

 

Gibraltar
Dette land hører stadig til England, og er absolut et besøg værd. Hop på en shuttlebus eller tag svævebanen op og nyd udsigten til Spanien og Africa, og se de frække aber. Se også klippen indefra, den smukke drypstenshule, og gangene der er hugget ind i klippen af engelske soldater. Gode shoppingmuligheder af guld-  sølv- og diamantsmykker samt ure på hovedgaden, Main Street.

Husk pas og parkere evt. bilen på den spanske side af grænsen og gå over grænsen.

 

Selwo Safari park
Er en fantastisk dyrepark med tropelandskab og dyr på store arealer. Nogle af dyrene har man endda mulighed for at komme meget tæt på. Alletiders oplevelse for børn og dyreglade personer.

 

Tivoli
Når en spansk by holder byfest – ja så skal der festes – og det bliver der som regel en hel uge ad gangen. Tivoli kommer til byen, børn og voksne ifører sig de kendte spanske kjoler og dragter og fester med masser af god mad og høj musik. Ofte er der tyrefægtning i arenaen på samme tid. Hold øje med hvor der er byfest, når du besøger Spanien – det er ofte værd at køre til.

 

Tyrefægtning
Kommer ofte til byen i forbindelse med byfest. Ellers byder Ronda ofte på tyrefægtning i deres historiske arena. I Ronda finder man ligeledes et museum over tyrefægtningens historie.

 

Cadiz
En køretur på 150 km langs kysten til Cadiz, som er en af Spaniens ældste byer og beliggende ud mod Atlanterhaveet, kan absolut anbefales. Tag evt en overnatning i Cadiz, og nyd byen med de smalle gader og små unikke butikker. Området er fladt og sumpet, og minder en del om Miami.

 

Santa Maria
Ligger ved Cadiz er også et besøg værd. Her oser det af en rigtig god spansk stemning og hestevogne ses stadig i bybilledet. Hotel Santa Maria (3-stjernet) kan absolut anbefales, hvis byen skal opleves over flere dage. Prisniveauet i byen er også nævneværdig.

 

Ronda
En gammel andalusisk bjerglandsby, og er absolut køreturen værd. Turen dertil og ikke mindst derfra, byder på den smukkeste udsigt man kan forestille sig. Byen er fordelt på de to bjergtoppe, forbundet af et fantastisk byggeri af en bro. Derudover finder man en af del af de ældste tyrefægterareanaer med tilhørende museum samt en lang gågade med masser af butikker.

 

Mijas
Er ligeledes en gammel andalusisk bjerglandsby, hvor man kan komme på rundtur i hestevogn. Man kan også vælge at se byen på ryggen af et æsel. Æslerne fungerer som taxier.

 

Tarifa
Har den mest fantastiske sandstrand med turkisblå vand og puddersand. Udsigten til Marokko, som ligger 14 kilometer på den anden side af Gibraltarstrædet, hvor du med båd fra havnen i Tarifa, har mulighed for at sejle ud og se de vilde delfiner. Nyd det flotte bjerglandskab på turen.
Tarifa er det sydligste fastlandspunkt i Eurpoa.
Det tager ca. 45 min. at køre dertil.