Estepona

Estepona ligger midt mellem Malaga og Gibraltar på Costa del Sol

Estepona ligger midt mellem Malaga og Gibraltar på Costa del Sol. Estepona-området har sit eget micro-klima, idet bjergene beskytter mod kold luft fra nord. Faktisk var det oprindeligt planen, at Eurodisney skulle ligger her på grund af vejret – men det endte som bekendt ved Paris. Estepona by har over 60.000 faste indbyggere, og er dermed en af de større byer langs Costa del Sol.
Byen byder på mange butikker og shoppingmuligheder samt hele 250 restauranter.
Estepona er ikke så kendt som “turistby”. De fleste turister er Spaniere selv. Estepona tilhører den stille eller rolige del af Costa del Sol, hvor der ikke er så mange neonskilte eller høj musik, som findes tættere på Malaga. Der er ingen betonhøjhuse fra 70’ernes “grisefest-turisme”. Byen har hele tiden bevaret sin charme og fiskeby-stemning.

Byen er så stor, at den aldrig “lukker ned”

Året rundt er alle butikkerne åbne, der kan spises ude til både frokost og aften, hvis man ønsker det. Der findes mange forskellige åbne pladser rundt i byen, hvor man får god kaffe, snacks, is og mad.
Man kan gå ad promenaden ind til byen, hvor strøget og masser af restauranter findes. Om aftenen i højsæsonen griller de forskellige “beach bars” friske fisk over åben ild på stranden.
Promenaden har masser af blomster, springvand og anden udsmykning. Ofte er der “festival” eller udstillinger langs promenaden.